telefon 0230 511039 / fax 0230 511040 dadr.sv@madr.ro

Menu
JUDETUL SUCEAVA

JUDETUL SUCEAVA

By In Uncategorized On iunie 4, 2016


Judetul Suceava se afla in nord-estul Romaniei si are granita la nord si est cu Ucraina, la sud cu judetele Neamt si Mures, la vest cu judetele Maramures si Bistrita. Judetul are o suprafata de 8553,50 kmp. Municipiile Suceava, Falticeni, Campulung Moldovenesc si Radauti, orasele Vatra Dornei, Siret si Solca sunt principalele localitati ale judetului. Municipiul Suceava, resedinta adminitrativa a judetului, are 120.000 locuitori. Judetul Suceava are aproximativ 700.000 de locuitori dintre care 250.000 in zona urbana si 450.000 locuitori in zona rurala. Clima este temperata si umeda, cu o temperatura medie anuala de 8°C. Dealurile si muntii sunt formele de relief predominate, iar 54 % din suprafata judetului este acoperita de paduri (3/4 din acestea fiind paduri de conifere). terenul arabil are o suprafata de 1813 kmp si bazinul hidrografic cuprinde 136 kmp de rauri si iazuri.

Bogatul patrimoniu de valori culturale de interes national si international, creatii reprezentative ale geniului romanesc concentrate pe aceste meleaguri sunt ilustrate in expozitiile si colectiile unor moderne si remarcabile unitati muzeale, multe dintre ele constituind adevarate sanctuare ale spiritului uman, cum ar fi: Complexul Muzeal Bucovina, Galeria Oamenilor de Seama, Muzeul de Arta “Ion Irimescu” si Muzeul Apelor din Falticeni, Muzeul tehnicilor populare bucovinene din Radauti, Muzeul Lemnului din Campulung Moldovenesc, Muzeul Etnografic din Gura Humorului, Muzeul Cinegetic si Muzeul Etnografic din Vatra Dornei, Casele si fondurile memorial-documentare “Simeon Florea Marian” din Suceava, “Nicolae Labis” din Malini, “Ciprian Porumbescu” din Stupca, Casa muzeu Solca, Colectiile “Cornel Ciornei” din Suceava, “Ion Tugui” din Campulung Moldovenesc si altele.

Judetul Suceava se recomanda ca o zona turistica importanta a tarii. Pe langa marea atractivitate a peisajului montan, potentialul turistic al judetului se caracterizeaza prin varietatea, densitatea si valoarea monumentelor de cult si arhitectura, prin rezervatii naturale si zone etnografice deosebite, multe dintre ele, unicat pe plan mondial.

Se remarca in mod deosebit manastirile Voronet, Sucevita, Moldovita, Putna, Humor, Slatina si Dragomirna; Biserica Bogdana din Radauti, precum si cele din localitatile Arbore, Patrauti, Baia, Probota si Suceava, Cetatea de Scaun din municipiul resedinta de judet, Salina si Bazilica Minor din Cacica; rezervatiile floristice Rachitisul Mare, Lucina si Ponoarele; padurea Valea Putnei, Codrii seculari de la Slatioara, fanetele naturale de la Frumoasa s.a.


About the Author

admin

Comments are closed here.