telefon 0230 511039 / fax 0230 511040 dadr.sv@madr.ro

Menu
ANUNT CATRE PRIMARII

ANUNT CATRE PRIMARII

By In Uncategorized On iunie 4, 2016


                           CĂTRE  TOATE PRIMĂRIILE DIN JUDEŢ

                                    

 

           Ref.  la  Înregistrarea operatorilor în agricultură ecologică

 

Anual operatorii din sistemul de agricultură ecologică îsi înregistrează activitatea la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, până la data de 16 mai (inclusiv).

Fac excepţie operatorii care intră pentru prima dată în sistem şi nu solicită sprijin financiar precum şi operatorii care desfaşoară activităţi în domeniile :procesare, comerţ pe piaţa internă şi/sau comerţ intra comunitar, import, export, floră spontană şi acvacultură, care îşi pot înregistra activitatea până pe data de 15 decembrie a fiecărui an.

Excepţie fac şi producătorii din producţia vegetală, animalieră şi din acvacultură, care accesează măsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi/sau Programul operaţional pentru pescuit (POP), cu condiţia prezentării copiei de pe contractul de consultanţă/contractul de asistenţă şi/sau a Declaraţiei pe propria răspundere, prevăzută în anexa nr. 8, numai în situaţia elaborării proiectului de către solicitant.

   Operatorii care au mai multe puncte de lucru pe raza mai multor judeţe depun fişa de înregistrare doar la DAJ  pe raza judeţului în care au sediul social. În fişa de înregistrare se menţionează, în mod obligatoriu, toate punctele de lucru ale operatorului, din toate aceste judeţe.

Potrivit dispoziţiilor  art2. alin10)  din Ordinul nr.1253/2013 pentru aprobarea regulilor privind  înregistrarea  operatorilor în agricultură ecologică , fişele de înregistrare sunt însoţite, obligatoriu, de următoarele documente:

a)contractul încheiat între operator şi organismul de inspecţie şi certificare menţionat în fişa de înregistrare;

b)declaraţia pe propria răspundere pentru deţinerea documentelor necesare înscrierii în agricultura ecologica, care se completează conform modelului prevăzut în  anexa nr. 9.

 Fişele de înregistrare ale operatorilor se avizează şi se aprobă de către DAJ/EM.

 

 

Întocmit

Responsabil  agicultură ecologică

Blindu Irina

antet

 

 


About the Author

admin

Comments are closed here.