Ministerul agriculturii si dezvolarii rurale

telefon 0230 511039 / fax 0230 511040 dadr.sv@madr.ro

Menu
DATE GENERALE

Judeţul Suceava este situat în nord-estul ţării pe coordonatele geografice 24°57´ – 26°40´ longitudine estică şi 47°4´55´´ – 47°57´31´´ longitudine nordică , având o suprafaţă de 8.555 km pătraţi , reprezentând 3,6 % din teritoriul ţării .

Se învecinează la nord cu Republica Ucraina, la vest cu judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud , la sud cu judeţele Mureş, Harghita şi Neamţ , la sud – est cu judeţul Iaşi iar la est cu judeţul Botoşani .

Peste 52 % din suprafaţa judeţului este ocupată de păduri , respectiv 7 % din suprafaţa ţării, este al doilea ca suprafaţă , după judeţul Timiş şi al optulea ca număr de locuitori, fiind împărţit în 114 unităţi teritorial administrative , respectiv 5 municipii, 11 oraşe şi 98 de comune .

Economia judeţului este reprezentată îndeosebi de activităţile extractive şi de prelucrare a minereurilor, exploatare şi prelucrarea lemnului, de creştere a animalelor şi cultivarea pământului şi cele din domeniul industriei alimentare .

Având în vedere bogatul patrimoniu de valori culturale de interes naţional şi internaţional, cele reprezentate de monumentele de cult şi arhitectură medievală, rezervaţiile naturale şi zonele etnografice , judeţul Suceava reprezintă o bogată zonă turistică a ţării completată de un peisaj montan de o mare atractivitate .